It's Cuba in Holland 4 you

      


 BIOGRAFIE Jorge Martinez Galan Biz geboren 1963 Santiago te Cuba. Toen hij kind was, nam zijn vader hem mee naar de repetities van zijn groep 'Sones' waar zijn vader hem aanmoedigde claves en maracas te gaan spelen, tot grote vreugde van zijn vader en tot verrassing van zijn collega's kon hij zijn mannetje staan. 


Daarna ging Jorge o.a. muziek, koordirigent en zang aan het conservatorium in El Yarey, Bayamo studeren. Daarna studeerde hij af in het componeren van muziek aan het bekende High Institute of Arts in Havana. In Cuba was hij muzikaal directeur en componist van het Ballet Folklorico van Santiago te Cuba. 


In 1997 kwam Jorge naar Nederland waar hij Jazz/Latin piano studeerde aan het conservatorium in Rotterdam. 


Sinds hij in Nederland woont heeft hij deelgenomen aan diverse producties zoals het North Sea Jazz (1998 en 2006), diverse tournees door Europa (2001), de Verenigde Staten (2009) en Cuba (2007 en 2011). 


Vanaf 2013 is Jorge oprichter en producent van Cuban Latin Night show en Orkest. En sinds 2015 is hij initiatiefnemer en producent van het platform en concert serie Zang Uit Cuba, het Podium voor professionele Latin muzikanten.

 

Tevens is Jorge bedenker en initiatiefnemer van het project Cantate Cantoro, een muziek spektakel waarvan hij de algehele leiding, van idee t/m de uitvoering voor zijn rekening neemt en daarnaast werkt hij mee aan diverse muzikale producties, nieuwsgierig? Druk op de link voor een impressie:  https://www.youtube.com/watch?v=pnGl0A-9rKo


Jorge is sinds 2002 oprichter en dirigent van het zonnigste koor van Nederland 'Coro Cantoro' wat hij met veel spontaniteit en vrolijkheid doet, waardoor het koor zich onderscheid van alle andere koren!